Retourbeleid


Als u deze voorwaarden bekijkt twijfelt u aan uw aankoop? Waarom?
Wellicht kunnen wij u van gratis advies voorzien zodat wij u kunnen helpen in uw keuze en kan hierin onze 20 jaar ervaring goed van pas komen! Bel ons 0852730151

Hieronder geven wij u een beknopte samenvatting over ons retourbeleid voor uitgebreide informatie verwijzen wij u naar onze algemene voorwaarden. 
Wil je een product ruilen of retourneren? Geen enkel probleem. Voor zowel online bestellingen als producten in onze Mooi Verlichting studio zijn gekocht, geldt een retourmogelijkheid van 14 dagen. Dit wordt ook wel het herroepingsrecht of retourrecht genoemd. Let op! In onderstaande gevallen kun je geen aanspraak maken op het herroepingsrecht:

  • Snoeren die voor jou op maat zijn gesneden
  • Producten die door Mooi Verlichting tot stand zijn gekomen in overeenstemming met specifieke wensen van jou als klant zijnde (ook wel op maat gemaakte producten genoemd)
  • Losse onderdelen  
  • Sample sale, sale, uitverkoop producten 

Om één of meerdere producten uit je bestelling te retourneren, doorloop je de volgende stappen:

  1. Meld bij onze orderafdeling dat je een artikel wilt retourneren. Dit kan per e-mail naar order@mooiverlichting.nl en is noodzakelijk voor het verwerken van de retourmelding.
  2. U ontvangt van ons een retourformulier welke u dan dient in te vullen
  3. Verpak het te retourneren product in de originele verpakking en zorg ervoor dat het onderweg niet kan beschadigen. Voeg (een kopie van) de factuur toe aan het pakket  samen met het retourformulier. Stuur het product terug naar Mooi Verlichting. Je kunt het pakket ook verzekerd versturen met PostNL.  
  4. Nadat wij het pakket in goede orde hebben ontvangen ruilen wij het artikel om (indien voorradig) of storten wij het aankoopbedrag uiterlijk binnen 14 dagen na retourzending terug op je rekening. 

Tijdens de bedenktijd van 14 dagen mag je het product natuurlijk uitpakken of gebruiken zoals je dat in de winkel zou doen. Gebruik je het product zodanig dat het niet meer 'als nieuw' verkocht kan worden, dan kan Mooi Verlichting beslissen dat je minder geld voor het product terugkrijgt. We willen graag een volgende koper ook het product onbeschadigd en in de originele verpakking kunnen aanbieden. Wij vragen hiervoor je begrip. Wil je het product retourneren, dan verzoeken we je vriendelijk het product in de originele verpakking terug te sturen. Het herroepingsrecht is consumentenwetgeving. 

De verzendkosten voor het retourneren van producten zijn voor jouw rekening. Wij vragen hiervoor je begrip. De kosten van pakketten die onder rembours of ongefrankeerd naar Mooi Verlichting worden verzonden, verrekenen wij dan ook met het eventueel terug te storten bedrag.

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van reden de overeenkomst met Mooi Verlichting te herroepen. Dit geldt echter niet indien op de productpagina duidelijk is vermeld dat het specifieke product is uitgesloten van het herroepingsrecht (bijvoorbeeld in het geval van op maat gemaakte producten).

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je het laatste product uit de bestelling fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je Mooi Verlichting op de hoogte stellen van je beslissing de overeenkomst te herroepen. Als je wel van deze mogelijkheid gebruik maakt, sturen wij je per e-mail een ontvangstbevestiging van je herroeping. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om mede te delen dat je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht vóór de herroepingstermijn is verstreken.

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen we je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening brengen.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en het werking van de goederen vast te stellen.

Ondanks onze voorzorgsmaatregelen kan het helaas gebeuren dat een product toch schade oploopt voor of tijdens bezorging. Ook komt het een enkele keer voor dat je het verkeerde product ontvangt. Wij doen er natuurlijk alles aan om deze situaties te voorkomen.

Mocht je toch een beschadigd of verkeerd product hebben ontvangen, neem dan even contact op met de afdeling Klantenservice via 085-2730151 (elke werkdag 9:00 - 17:30 uur) of verkoop@mooiverlichting.nl. Wij zorgen ervoor dat je het juiste, onbeschadigde product zo spoedig mogelijk thuis ontvangt.